Simi a legfiatalabb kis tanuló volt a 2018-as szezonban, akire nagyon büszke vagyok. 🙂 Ügyes volt, mosolygós és nagyon jól birta 4 évesen a 2 órás oktatást, nagyon ígéretes tanítvány, aki felnőtt korában biztosan egy nagyon jó síző lesz. Még néhány szezon, amikor tanítjuk majd őt és onnantól kezdve, már biztonságosan és stabilan fog tudni csúszni akár piros, vagy fekete pályákon is.

Ennek ellenére azt gondolom, hogy 5-6 éves korban elég elkezdeni a sítanulást, mert a mentális és fizikai állapotuk már annyival fejlettebb, hogy sokkal könnyebben és gyorsabban tanulnak és végzik el hibátlanul a feladatokat, gyakorlatokat. A tapasztalat azt mutatja, hogy amit 4 évesen 3 nap alatt tanul meg, azt 5-6 évesen akár 1 nap alatt is kényelmesen el tudja sajátítani.

Az ilyen fiataloknál legalább olyan probléma nincs, mint sok idősebb gyereknél, vagy felnőttnél, hogy már eléggé beléjük ivódott a rossz, helytelen tartás és mozdulatok, amit korrigálni és javítani kell. Ez ilyenkor olyan, mintha mínuszból indulnánk a síoktatással és a „ház építését” először a jelenleg a telken álló rom bontásával kell kezdenünk. Nehezebb, több munka és tovább tart természetesen, de egyszer meg kell csinálni, hiszen, ha valaki eldöntötte, hogy szeretne végre jól és biztonságosan síelni, akkor sajnos nincs más megoldás, neki kell veselkedni…

Néhány év után, amikor 2-5 napot tanulnak és gyakorolnak Eplényben, utána már középhaladó szinten el tudnak már menni Ausztriába, Szlovéniába, vagy Olaszországba egy valóban fantasztikus, hatalmas pályarendszeren is kipróbálhassák a tudásukat. Ezzel kapcsolatban a www.sioktatasausztria.hu oldalon vannak információk.

Az időjárás hazánkban egész szezonban ideálisak voltak, gyönyörű szép napsütés, -2 fokos hőmérséklet és szuper hó szinte végig…

Közel van a sípálya Budapesthez, és profi síoktatást tudunk nyújtani a tanítványoknak, amivel gyorsan fejlődhetnek.

Infót a www.sioktatasausztria.hu oldalon találhatsz.