Egy kis testvérpár jött hozzánk síoktatásra. Dorka csak 4,5 éves és Balázs is csak 6,5 éves, de mindketten nagyon lelkesek… És meg kell mondjam, hogy ebben a korban még ez a legfontosabb. Hiszen a kicsiknél különösen fontos, hogy nagyon akarják a sízést, a tanulást. Ha ezek adottak, akkor ilyen fiatal korban lehet a leggyorsabban megtanulni ezt a sportot, persze nagyon sok múlik azon is, hogy szakember tanítja ilyenkor síelni a gyerekeket, vagy csak maguktól próbálgatják, esetleg egy lelkes, de nem túl profi szülő igyekszik megtanítani a helyes tartást és technikát nekik.

Sajnos sokszor találkozunk olyan gyerekekkel és felnőttekkel, akikbe már eléggé beleivódott a rossz, helytelen tartás és mozdulatok, amit korrigálni és javítani kell. Ez ilyenkor olyan, mintha mínuszból indulnánk a síoktatással és a „ház építését” először a jelenleg a telken álló rom bontásával kell kezdenünk. Nehezebb, több munka és tovább tart természetesen, de egyszer meg kell csinálni, hiszen, ha valaki eldöntötte, hogy szeretne végre jól és biztonságosan síelni, akkor sajnos nincs más megoldás, neki kell veselkedni…

Hála Istennek, a mai esetben a Szülők jól gondolkoztak és döntöttek, így ezek az aranyos gyerkőcök biztosan jól megtanulnak sízni, amit egész életükben élvezni fognak a világ különböző sípályáin. Az eplényi sípálya után már könnyen veszik az osztrák, vagy szlovén esetleg olasz, francia sípályák nehezebb és hosszabb szakaszait is, ahol a fejlődésük garantált. Ezzel kapcsolatban a www.sioktatasausztria.hu oldalon vannak információk.

Az időjárás és a hóviszonyok most ideálisnak tűnnek, gyönyörű szép napsütés, -2 fokos hőmérséklet, és szuper hó…

De síelni minden időjárási körülmények között meg kell tanulni biztonságosan, mert a hegyen bármi megtörténhet.

Azért kezdünk itt Eplényben, mert ez egy kisebb barátságosabb és átláthatóbb síterep, ahol azért megtalálható a kék, a piros és a fekete pálya is a 8 karbantartott pálya között, tehát tanulni és a mozgássort begyakorolni ez kifejezetten alkalmas a kezdésre, vagy újrakezdésre.

Ha már itt jól megy a síelés és biztonságban érzed magad, akkor lehet folytatni a síoktatást majd Ausztriában, vagy Szlovéniában, ha szeretnéd…

Infót a www.sioktatasausztria.hu oldalon találhatsz.